Migrationsverket: 30.000 ensamkommande barn under 2015

Migrationsverket höjer nu prognosen för hur många ensamkommande flyktingbarn som väntas anlända till Sverige under 2015. Tidigare 12.000 minderåriga på flykt väntas nu bli 30.000 innan årets slut.

boat-immigrants

Enligt Migrationsverket är det väldigt svårt att veta hur situation kommer att utvecklas – om den tillströmning vi nu ser endast är tillfällig, eller om den till och med kommer att tillta – eftersom EU-förhandlingarna kring flyktingkrisen haltar.

– Varje dag anländer tusentals människor till Europa. Det beror helt på hur EU kommer att agera framöver, säger Merjem Maslo vid Migrationsverket.

Varför väljer människor att fly just till Sverige?

– Man söker sig inte bara till Sverige, utan även till andra länder, till exempel Tyskland. Men generellt kan man säga att små framtidsutsikter gör att afghanska barn och ungdomar tar sig vidare till länder där det går att skapa en meningsfull tillvaro.

Hur vet man att Sverige är ett sådant land?

– Sverige är ett land där man respekterar mänskliga rättigheter. Sverige har gott rykte internationellt. Här finns ett bra utbildningssystem.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, Islam, Politik, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s